#DNA

december 29, 2014 Een nieuw #DNA familie lid Posted In: bboy, blog, breakdance, BTS, Dans

achter de schermen met Juvat Westendorp en Rachid Pardo.

Juvat Westendorp is de afgelopen jaren niet voor niets officieel Nike danser en nog steeds een van Nederlands meest besproken performers uit de Urban dans scene. Als danser, docent, choreograaf en acteur ontwikkelt de Zaandammer al voor zijn 25ste zonder enige opleiding in het vak een imposante dans carrière. Hij is niet bang om buiten zijn comfort zone te gaan en zoekt altijd zijn grenzen op om te groeien tot een hoger niveau.

Echt doorgebroken bij het grote publiek is Juvat door zijn deelname van So You Think You Can Dance ’11 (RTL5). Hoewel hij officieel breakdancer is, beoefent Juvat net zo goed andere stijlen dansen en gaf hij bijvoorbeeld een succesvolle performance in de voorstelling Twools 14 van het Scapino Ballet. Ook danste hij modern in de bekende Et Apres ’12, Ne Me Quitte Pas, Heart2beat en Red, Yellow and Blue; producties van Isabelle Beernaert (choreograaf bekend van o.a. SYTYCD).

Zijn acteer carrière begon meteen na afloop van zijn deelname aan SYTYCD doordat hij werd gevraagd om een hoofdrol te spelen in de interactieve BNN serie Who’s In, Who’s Out. In 2013 speelde Juvat een hoofdrol in de serie Malaika. Ook was hij in 2013 te zien als vertegenwoordiger van het “dans team” in Fort Boyard. Een van de hoogst genoteerde televisie programma’s van Nederland 3. In 2014 heeft hij een kleine rol in de succesvolle film Gooische Vrouwen 2.

Als Ambassadeur van CliniClowns zet Juvat zich in voor zieke kinderen en trekt hij ook het land in om op te treden en te dansen met deze kinderen. Hij geeft al 8 jaar les aan opkomende dansers, middelbare scholieren en moeilijk opvoedbare kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD.

In 2014 is Juvat ambassadeur geworden van de campagne Alles is Gezondheid. Een onderdeel van het Nationaal Programma Preventie, een initiatief van de overheid.Ook in 2015 is hij weer vertegenwoordiger van dit programma. Tevens is hij dit jaar ambassadeur van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, een organisatie die programma’s en campagnes opzet om jongeren een gezonde omgeving te bieden.

In 2012 en 2014 is hij uitgeroepen tot Coach Hero en gaat hij langs 35 scholen om in het hele land workshops te doen. Met meer dan 7500 twitter en facebook volgers is Juvat dan zeker ook een van de meest inspirerende dansers voor jongeren.

Ook als choreograaf doet hij het goed. Bij het officiële bezoek van het koningspaar aan de Zaanstreek schitterde Juvat niet alleen als danser maar was hij ook een van de choreografen achter het stuk. De crashmob “Ik wil je zien” van Veilig Verkeer Nederland is door Juvat gechoreografeerd alsmede de reclame KidsVitaal van JOGG. In deze reclame speelt hij ook een rol. Verder heeft Juvat de choreografie gedaan voor shows voor het Rode Kruis, MelkUnie, 75 jaar Vredespaleis, opening Museumnacht Den Haag en diverse flashmobs waaronder een hele grote voor de ABN AMRO.

Naast acteren, presenteren en choreograferen maakt Juvat ook deel uit van de dansformatie Furious Flow en vind je hem niet on stage of ergens achter de schermen dan is hij hoogstwaarschijnlijk les aan het geven op zijn eigen school ‘Juvat Dance Academy”. De school in Zaandam is razend populair en bekend om de meest dynamische workshops in Hip Hop, Popping, Locking, House en natuurlijk Juvat’s persoonlijke stijl Break Dancing. Voor Juvat zijn betrokkenheid in de Zaanstreek krijgt hij in 2013 van de gemeente Zaanstad de Zaanse Cultuurprijs uitgereikt.

Onder zijn Juvat Dance Agency vertegenwoordigt en ontwikkelt Juvat een platform voor Nationale en Internationale dansers en is hij hiermee een van de jongste meest cultureel ondernemende talenten van ons land.
BRON

Tagged: , , , , , ,
0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Geef een reactie